Kanada

Jag hade nästan orättvist höga förväntningar på detta mäktiga land i norr men Kanada levde minst sagt upp till dem. Naturen är slående vacker, invånarna är otroligt trevliga och skidåkningen håller världsklass. Kanda är helt enkelt ett skidbra land 🙂

Whistler
Trots många resor runt om i världen brukar jag och Richard ändå ranka vår bilresa i Europa som nummer ett. Framför allt tack vare alla underbara bilvägar och kuststräckor som man kan vila ögonen på. Inget slår dock den två timmar långa kuststräckan från Vancouver upp till Whistler. Chockerande vackert. Man ser inget annat än vatten och massiva berg med snötäckta toppar som glittrar i solen. Det spelar ingen roll om man inte åker skidor, detta är ett ställe alla måste besöka någon gång.
Vi hade det oförskämt bra under vår vistelse i Whistler. Hotellet var en prisvärd succe, landskapet var obeskrivligt och väderförhållandena var som påhittade. Skidorten består av två toppar, Whistler och Blackcomb, och vi bodde i ett jättecharmigt litet hotell mitt i backen i Blackcomb. Mellan topparna kan man ta sig lätt med en peak-to-peak-gondola så vi åkte minst lika mycket på Whistlertoppen. Under påskhelgen var det ganska mycket folk i backarna men när den var över hade vi många breda backar för oss själva och som vi åkte. Jag tyckte att många av backarna var lite utmanande i början, vi har ju trots allt inte stått på ett par skidor på över två år, men efter några dagar kom jag in i det och jag måste säga att Whistlers långa och breda backar slår de flesta jag åkt i. Det är ju kanske inte så konstigt med tanke på att Whistler bjöd på senaste vinter-OS. Whistlers by var också en succe med en stor variation av riktigt bra restauranger. Vi hittade allt från teppanyaki till de europeiska klassikerna som raclette och fondue men vi saknade att värma oss med en gulashsoppa i backen. En kväll tog vi en snöskoter upp till en av bergstopparna där vi åt kött- och ostfondue i en timmerstuga. Som ni förstår hade vi det väldigt bra och vi kan varmt rekommendera alla skidglada att ta sig hela vägen till Kanada och Whislter för det är det alla gånger värt.

Vancouver
Vancouver var då inte sämre. Att förstå varför Vancouver ofta toppar listor över världens bästa städer att bo i är inte svårt. Det är en väldigt ren, fin och charmig stad med de mäktiga bergen i bakgrunden och mängder av körsbärsträd som vi hade turen att se i blom. Vi hyrde en tandemcykel och cyklade runt i berömda Stanely Park som är lika stor som Vancouvers stadskärna. I utkanten av parken går en fin cykelled längs vattnet med små stränder och utsikt över bergen. Har man tur kan man även se tvättbjörnar och skunkar i parken. Vi lyckades bara se en och annan skunk. Vi promenerad även runt mycket i staden som är väldigt gåvänlig då avstånden inte är alltför stora. Vi hann med lite shopping, goda bruncher och även en liten utflykt till ett naturområde med en hängbro som ar känd som Capilano Suspension Bridge. Det sistnämnda var tyvärr bara en dyr turistfälla så detta kan ni helt skippa om ni har vägarna förbi Vancouver. Efter en heldag med stadsvandring gick vi hem till hotellet där vi satte oss i jacuzzin och njöt av utsikten över bergen. Vi bodde både i Whistler och Vancouver på en hotellkedja som heter The Coast som är väldigt prisvärd. Hotell i Vancouver är kända för att vara väldigt dyra men på det här hotellet lyckades vi till och med få en jacuzzi mitt i rummet utan att betala särskilt mycket. Förvisso bodde vi inte mitt i smeten utan lite närmare English Bay men avstånden i Vancouver är som sagt inte stora så vi kunde smidigt promenera ned till huvudgatan Robson Street. Vi är nu båda väldigt sugna på att flytta till Vancouver men efter snart två år i en stad med 7 miljoner invånare kan nog Vancouver kännas lite litet.

Advertisements

2 thoughts on “Kanada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s