Frankrike, Belgien och Limpertsberg

Nu är det dags att uppdatera er igen med vad vi har sysselsatt oss med på sista tiden. Vi hade en röd dag här i Lux förra veckan så Richard var ledig tor-sön och vi har varit fullbokade från morgon till kväll.

I torsdags lånade vi en bil av SEB och begav oss till vår franska granne Metz. Där gick vi bara runt och strosade på kullerstensgator och torg, kikade i inredningsbutiker och avnjöt lite crepes på en uteservering. Ännu en charmig grannstad men jag måste nog påstå att Trier är favoriten än så länge.

Vi fick behålla SEBs lånebil även på fredagen så då passade vi på att åka till IKEA, i Belgien. Ja, så nära är det till alla grannländer. Man tar bilen 20-30 min för att besöka IKEA och så hamnar man utomlands, inga konstigheter. Vi köpte på oss en stor soffa, två dubbelsängar, en garderob, ett skrivbord och en stol. Vi ville givetvis slippa äktenskapsprovet att skruva ihop dessa möbler tillsammans men vill man ha dem monterade får man betala 20%(!!!) extra. Så resten av helgen gick åt till att skruva möbler och trots lite blåsor på händerna och ryggvärk var det faktiskt ganska kul. Vi klarade äktenskapsprovet galant utan minsta diskussion. Mitt hat till IKEA har förvandlats till hatkärlek.

Vi bor nu alltså i en lägenhet som sakta men säkert börjar likna ett hem. Trots en del möbler ekar det dock forfarande då lägenheten är relativt stor. Området vi bor i är jättefint och vi har gångavstånd till det mesta.

20130514-171759.jpg20130514-171809.jpg20130514-171821.jpg

3 thoughts on “Frankrike, Belgien och Limpertsberg

  1. Området såg fint ut tyckte du sa att det var nybyggt hus ni bode i.
    Likaså det lilla jag såg av lägenheten tror jag det kommer bli kanon.
    Glöm inte vårt soffbord om du kommer ihåg.
    Kanon att har fjärrkontroller och annat hyllan under.

Leave a comment